Sannicolau Mare (Nagyszentmiklós/Groß Sankt Nikolaus) is de meest westelijke stad van Roemenië, nu ja stad…zo groot is het niet, ondanks de toevoeging “Mare” aan de naam. De plaats heeft echter wel stadsrechten, dus het telt wel mee.

Het was nogal koud toen ik Sannicolau Mare bezocht, en eerlijk gezegd ben ik niet al te lang buiten gebleven en nogal snel een koffiehuis ingedoken.

Sannicolau Mare heeft een lange geschiedenis en hoorde tot 1920 bij Hongarije. Aan het einde van de 19e eeuw werd de beroemde componist Béla Bartok hier geboren. Maar daar vind je eigenlijk niet veel meer van terug. Ik had er geen idee van, en vond er op de website van de stad ook niets over. Het is dat iemand mij daar later op wees.

Articles

Find More  

Manellekwelling in Lipova

Ik denk dat ik een verkeerde plek voor overnachten gekozen heb, uit zuinigheid heb ik het goedkoopste hotel gekozen wat ik kon vinden. Helaas voor mij, is er in het zaaltje onder mijn hotelkamer in het Roemeense Lipova een bruiloft aan de gang. In eerste instantie dacht ik dat het wel los zou lopen, maar het feest wordt steeds luidruchtiger …

Continue reading